Samsung navyšuje výrobu 10nm čipsetů. Do budoucna plánuje 8nm a 6nm proces

JIhokorejský Samsung dnes prostřednictvím svého blogu uvedl, že navyšuje výrobu mobilních čipsetů 10nm výrobním procesem. Samsung v oznámení nezmiňuje přesné označení, z dřívějška však víme, že jihokorejci 10nm technologií vyrábí Snapdragon 835 a Exynos 8895.

Samsung doposud vyrobil 70 tisíc „křemíkových desek“ a to první generací 10nm procesu, která je označovaná jako LPE (Low Power Early). Samsung počítá, že se koncem roku do výroby dostane vylepšený 10nm proces LPP a příští rok pak zatím nejpokročilejší 10nm technologii LPU.

Samsung dále do své „roadmapy“ zařadil 8nm a 6nm výrobní technologie, které mají přinést větší výkony a současně menší zátěž na baterii oproti současné generaci čipsetů. Do těchto výrobních procesů budou portovány veškeré inovace ze stávající 10nm technologie a z testovacích vzorků 7nm výrobního procesu. Přesný harmonogram uvedení nových výrobních technologií na trh oznámí Samsung 24. května na akci Samsung Foundry Forum v USA.

Zdroj Samsung

 

Diskuze (5) Další článek: HTC U Play testuje priority. Necháte se nalákat na originální design? [video]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Přesný harmonogram, Pro +, Samsung Electronics, Přesné označení, LPE, Low power earl, PLA, Výrobní technologie, Proces, Sam, Křemík, LPU, Harmonogram, Plán, Samsun, Výrobní proces, Čip