Samsung představil Gear Fit2 a Gear IconX [preview]

Samsung představil dlouho očekávané příslušenství. Náramek Gear Fit2 umí navigovat a sluchátka IconX dokonce změří srdeční tep.

Samsung na včerejší tiskové konferenci v New Yorku představil dva očekávané přídavky mezi své příslušenství. Jedná se o novou generaci chytrého náramku Gear Fit2 a také o bezdrátová sluchátka Gear IconX. Pojďme se tedy na oba nové produkty v krátkosti podívat.

Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 je novým chytrým náramkem od Samsungu, který navazuje na dva a půl roku starý Gear Fit první generace. Hlavní modul má rozměry 24,5 × 51,2 mm a hmotnost 28 - 30 gramů, a je do něj integrován 1,5" Super AMOLED displej s rozlišením 216 × 432 pix. Na spodní straně modulu je integrován snímač srdečního tepu, který může měřit nárazově nebo automaticky v rámci vašeho aktuálního pohybu či cvičení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Gear Fit2 v modré variantě a ukázka nabíjení náramku v přibalené kolébce

Náramek je osazen GPS senzorem, o navigaci by se měly starat Mapy Here. Mezi další senzory patří akcelerometr, gyroskop a barometr. I podle jejich kombinovaného měření se orientuje funkce Auto Activity Tracking, který vyhodnocuje, zda jdete, jedete na kole, běžíte nebo posilujete, a hodnoty jednotlivých úkonů vám zanáší do statistik; např. počty kroků, ujeté km, apod.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Gear Fit2 v černé barevné variantě

Tělo náramku disponuje odolnostní normou IP68, v jeho útrobách pak najdeme 200mAh baterii, se kterou má vydržet 3 - 4 dny na jedno nabití. Náramek je poháněn 1GHz dvoujádrem a 512MB RAM, interní úložiště má kapacitu 4 GB, takže jej můžete při běhání použít i jako zdroj hudebního přehrávání. Veškerý pohyb, různá cvičení a další data zaznamenává aplikace S Health, pomocí funkce Step Challenges navíc můžete soupeřit i s přáteli a porovnávat své denní výsledky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Gear Fit2 v růžové

 

Náramek běží na operačním systému Tizen, ovšem přes Bluetooth 4.2 jej můžete spojit s vašim smartphonem. Podporovány jsou modely s Androidem 4.4+ s alespoň 1,5GB RAM. To tedy znamená, že si náramek můžete nově pořídit i ke smartphonům mimo řadu Galaxy. Z telefonu pak na náramek přecházejí i notifikace, textové odpovědi lze odeslat přímo z náramku, hovory půjde pouze odmítnout. Zbytek notifikací bude mít čistě informační charakter.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Technické specifikace náramku Gear Fit2 a porovnání hardwaru s první generací náramku

Náramek Samsung Gear Fit2 bude v ČR k dispozici v polovině června za 4 999 Kč, a to ve třech barevných variantách - černé, modré a růžové. K náramku budou dodávány pásky dvou velikostí, S a L.

Samsung Gear IconX

Samsung Gear IconX jsou nová bezdrátová sluchátka od Samsungu s vestavěným monitorováním pohybu. Set se skládá ze dvou samostatných sluchátek. Každé z nich je odolné proti stříkající vodě (P2i Nano Coating) a můžete na ně nasadit jednu ze tří velikostí nástavců. Sluchátka se zapnou automaticky po vložení do ucha, samotné přepínání skladem a úpravu hlasitosti probíhá dotykově na jejich vnějším panelu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ke třem barvám sluchátek i tři barvy „nabíjecích“ pouzder

Sluchátka mají 4GB interní paměť (pro zhruba tisícovku empétrojek), takže je můžete samostatně použít jako hudební přehrávač. Přes Bluetotoh 4.1 je ale můžete spojit s Android smartphonem (Android 4.1+ a 1,5GB RAM) a poslouchat hudbu z telefonu nebo vyřizovat hovory.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Gear IconX se bude prodávat v modré, černé a bílé

Jelikož se ale jedná o „fitness sluchátka“, můžete počítat i s tím, že IconX bude hlasově informovat i o tom, jak si vedete - sluchátka zvládnou monitorovat průběh cvičení, počet kroků, uběhnutou vzdálenost, rychlost, spálené kalorie ale také srdeční tep. Snímač je umístěn na straně sluchátek, přičemž výsledná data se synchronizují s aplikací S Health v připojeném smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace sluchátek Samsung Gear IconX

Sluchátka jsou dodávána v pouzdře, které barevně ladí se sluchátky (bílá, modrá, černá), a které také slouží k bezdrátovému nabíjení. Samotné pouzdro v sobě ukrývá 350mAh akumulátor, jednotlivá sluchátka pak mají baterii o kapacitě 50 mAh. Příslušenství se na trh dostane ve třetím čtvrtletí letošního roku, cena je stanovena na 5 999 Kč.

Diskuze (6) Další článek: Serafim: Vyzkoušeli jsme laserovou klávesnici [video]

Témata článku: Samsung, , , , Samsun, Challenges, Pře, Gear, FIT, Gear IconX, Sam, Hlavní modul, F +, ICO, Gear Fit,