Samsung: Přestaňte používat nový Note 7, dokud se situace neprošetří [oživeno]

Samsung dnes časně ráno na svém blogu vydal oficiální vyjádření k situaci, kterou jsme nastínili již včera. Jednalo se o desítku případů vnícení, které se údajně týkaly již nově vyměněných kusů Galaxy Note 7. K celé kauze jste si mohli přečíst i redakční glosu. Přikládáme přeložené oznámení od Samsungu:

Samsung žádá globální partnery, aby zastavili prodeje a výměny Galaxy Note7, dokud se neuskuteční další vyšetřování

Spolupracuje s odpovědnými regulátory na vyšetřování posledních oznámených případů zahrnující Galaxy Note7. Protože bezpečnost zákazníků zůstává nejvyšší prioritou, Samsung žádá všechny operátory a obchodní operátory po celém světě k zastavení prodejů a výměn Galaxy Note7, do doby, než se uskuteční další vyšetřování.

Jsme i nadále odhodláni pilně spolupracovat s příslušnými regulačními orgány a podnikneme všechny nezbytné kroky k vyřešení situace. Zákazníci s původním Galaxy Note7 i s novým Galaxy Note7 by měli svá zařízení vypnout, přestat používat a využít dostupných „opravných prostředků“.

 

Situace s Galaxy Note 7 už tedy vypadá hodně špatně. Celá situace vypadá jako ukázkový případ vzestupu a pádu. Ještě v srpnu řešil Samsung obrovský zájem z pohledu předobjednávek na Note 7, v ČR se předobjednávky vyprodaly již 25. srpna. Akcie společnosti Samsung se navíc dostaly na historické maximum.

Od prvních nahlášených problémů Note 7 na začátku září je to pro Samsung cesta z kopce. Finanční výsledky celé společnosti sice možná „zachrání“ prodej pamětí, displejů a čipsetů, ovšem znovu vybudovat důvěru zákazníků mobilní divize může trvat i celou řadu let. Ještě navíc, když reálně hrozí druhá svolávací akce...

Via Samsung News


Oživeno 14:30: České zastoupení Samsungu se vyjádřilo ke zrušení výroby modelu Galaxy Note 7:

V zájmu bezpečnosti našich zákazníků jsme zastavili prodeje a výměnu telefonů Galaxy Note7 a zároveň jsme se rozhodli definitivně ukončit jejich výrobu.

                      Ondřej Koubek, PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak 

Diskuze (67) Další článek: Samsung Exynos 7 Dual: první 14nm čipset pro segment nositelností

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Akcie společnosti, České zastoupení, Samsun, Regulační orgán, Fastfood, Zastavení, Pře, Nov, Svolávací akce, Nový note, Oficiální vyjádření, Dok, Celá síť, Celá situace, Obrovský zájem, Sam, Situace, Sít