Samsung připravuje tři nové čipsety pod značkou Exynos

Samsung se bude snažit konkurovat jiným výrobcům čipsetů (Qualcomm, Intel, Texas Instruments a MediaTek) novou trojicí procesorů. První z připravovaných modelů je Exynos 7422, který má být nepatrně vylepšenou verzí Exynosu 7420, který je použit např. v Galaxy S6, Galaxy S6 Edge a Galaxy S6 Edge+.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung připravuje trojici nových procesorů Exynos

Druhým chystaným čipsetem je Exynos 7880, který má být zastoupen u „prémiových“ smartphonů střední třídy, jmenovitě tedy u novinek řady Galaxy A. Poslední novinkou je připravovaný Exynos 8890, kterému se přezdívá Mongoose, popř. Exynos M1. V tomto čipsetu Samsung poprvé použije vlastní procesorová jádra Mongoose, obdobně jako Apple Typhoon či Qualcomm Kryo. Procesor bude mít maximální takt 2,3 GHz a bude vyroben 14nm FinFET technologií. Více o připravovaném čipsetu se dozvíte v tomto článku.

Via Phonearena

Diskuze (1) Další článek: Removed: Sebral lidem mobily. Pak je fotil

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Čip, Samsun, Mongoose, Čipset, Nov, Sam