Samsung připravuje Z2 a Z5 s Tizenem, verze 3.0 přijde na podzim

Samsung připravuje další smartphony se „svým“ operačním systémem Tizen, jedná se o modely Z2 a Z5. V prvním případě se jedná o model určený pro Indii, který bude funkčně postaven mezi modely Z1 a Z3. O připravovaném modelu toho moc nevíme, snad jen to, že bude podporovat konektivitu i ve 4G sítích. To dřívějším Tizenům až doposud chybělo.

Další novinkou má být model Z5, které se má stát zatím nejvybavenějším smartphonem s Tizenem. Jak konkrétně bude smartphone vybaven, ale zatím nevíme. Jeho představení se očekává na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně, „zet pětka“ by totiž měla být profilovým zařízením nové verze systému - Tizen 3.0.

A mezi novinky této verze systému má patřit víceuživatelská podpora, pokročilé hlasové ovládání, vestavěná antivirová ochrana a také pokročilá ochrana soukromí. Mimo smartphonů se nový systém objeví i u chystaných hodinek Gear S3.

Samsung má s Tizenem velké plány, ještě letos by mělo dojít k představení vylepšeného modelu Z1 (2016) a stále počítá s tím, že by se na vybraných trzích v Evropě začal prodávat model Z3, který se v Asii již doprodává. Tento model by měl být také úplně prvním Tizen smartphonem, který konečně půjde připojit k chytrým hodinkám Gear S2 běžícím taktéž na Tizenu. 

Diskuze (11) Další článek: Deveroux: fitness náramek a elegantní hodinky v jednom

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Z1, Samsung Z3, Samsun, Verze, Ochrana soukromí, SOG, Tizenem, Antivirová ochrana, Podzim, Sam