Samsung u smartphonů slibuje minimálně den výdrže

V rozhovoru pro webový magazín Cnet.com se rozpovídal Kevin Packingham, viceprezident produktové inovace Samsungu, ohledně výdrže na jedno nabití. Popisuje často vyskytující se situaci, kterou všichni dobře známe. Po polovině náročného pracovního dne, kdy jste spoustu času strávili s vaším smartphonem, se baterie blíží do oranžových a červených hodnot. Začínáte pomalu hledat zásuvku a přemýšlíte, jak to dnes s telefonem na nabíječce všechno zvládnete. Jestli v tomto popisu nepoznáváte svůj smartphone, rozhodně to platí pro jeho americkou verzi vybavenou superrychlými daty LTE, tahle technologie je hotový zabiják baterií.

Klepněte pro větší obrázek
Recept na lepší výdrž? Větší kapacita baterií a optimalizace kritických částí zdrojových kódů systému.

Samsung si pro smartphony, které se na trh dostanou letos, stanovil jasný cíl. Bude garantovat minimálně jednodenní výdrž na jedno nabití při normálním až náročném používání. O baterii během dne si tak nebudete muset dělat starosti. Zatímco funkce smartphonů a jejich náročnost na energii stále rostou, bateriemi a lepší výdrží se zatím moc subjektů nezabývá. Největšími žrouty jsou bezesporu velké displeje, rychlé procesory a komunikační technologie sítí čtvrté generace (LTE). Čím chce však Samsung podložit svá tvrzení?

Základem budou kapacitně větší baterie, v laboratořích Samsungu se dále pracuje na systémových optimalizacích co se týče Wi-Fi a GSM antén a jejich energetické náročnosti při příjmu signálu. Pro modely, které se objeví už na veletrhu MWC tak Samsung slibuje minimálně jednodenní výdrž i při větším využívání funkcí. Osobně bych si přál aby se obdobné problematice věnovali všichni velcí hráči na trhu, oblast baterií mi totiž přijde značně podceňovaná.

Diskuze (20) Další článek: Nokia Lumia 710: barevnější a levnější [video]

Témata článku: Samsung, , , Mini, SLI, Min, Slib, Jasný cíl, Den, Sam, Mini +, Samsun, Kapacita baterií, SMA