Samsung vydal krátký teaser k chystaným hodinkám Gear S2

Samsung na veletrh IFA tentokrát neláká ukázkami nového tabletofonu Galaxy Note 5, jihokorejci jej totiž představili již minulý týden, v centru zájmu mají být nové hodinky Gear S2. O nich se hovořilo téměř posledních šest měsíců, přičemž je známo, že se bude jednat o první hodinky Samsungu s kruhovým Super AMOLED displejem. Poběží na čtyřjádrovém procesoru a 768MB RAM, interní paměť bude 4GB. Hodinky budou mít bohatou konektivitu, mimo Bluetooth a Wi-Fi bude k dispozici i verze se slotem pro nanoSIM. Tu půjde využít, jak k mobilním datům, tak k přímému volání z hodinek. 

Gear S2 poběží na operačním systému Tizen, který, soudě podle videa, zaznamená velké grafické úpravy. Aplikace budou řazeny do kruhu, přičemž se v systému počítá s tím, že mimo dotyků lze hodinky ovládat i otočným prstencem. A jak bylo naznačeno na vývojářské konferenci Samsungu, otočné kolečko částečně využijete i při hraní her. Na teaser videu je dále vidět různorodé vyobrazení hodin, informace o počasí, mapy, stopky, aplikace S Health (počítání kroků a energetického výdeje) a měření srdečního tepu. Samsung své nové hodinky představí na tiskové konferenci v Berlíně, která se uskuteční 3. září. Přímo z místa dění pro vás samozřejmě připravíme i naše první dojmy.

Diskuze (73) Další článek: Sony Smartband 2 přidává senzor tepu a podporu pro iOS

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Vyobrazení, Hod, Krátký teaser, Krátký, Sam, Gear, Samsun, Gear s