Samsung vydal prosincovou aktualizaci zabezpečení. Přinášíme seznam oprav

Samsung na svém blogu zabývajícím se bezpečnosti publikoval detaily k prosincové aktualizaci zabezpečení (SMR-DEC-2016). Jedná se tak v pořadí již o dvanáctý a zároveň poslední letošní update, který dodatečně řeší bezpečnost a opravuje chyby, které by mohly narušit integritu smartphonů od Samsungu. V rámci opravného balíčku opět najdeme záplaty od Googlu a také opravy od Samsungu, které se váží k systémové nadstavbě TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek
Detaily prosincové aktualizace zabezpečení od Samsungu

Aktualizační balík obsahu 81 oprav od Googlu a také 15 záplat od Samsungu. Týkají se zejména nízkoúrovňových záležitostí, tj. podtečení či přetečení zásobníků, obcházení výjimek v kódu nebo také omezení zobrazení notifikací na lockscreenu. Uživatel si však může přesné chování zamykací obrazovky upravit v nastavení. Kompletní přehled změn najdete na oficiálním blogu Samsungu.

Aktualizace se k vlajkovým modelům od Samsungu bude distribuovat postupně, a buď se vám nabídne samostatně, nebo součástí plánované firmwarové aktualizace na Android 7.0 Nougat. Dostupnost aktualizace zabezpečení však můžete zjistit i ručně, to přes nabídku Nastavení - O zařízení - Stáhnout aktualizace ručně.

Via Samsung Mobile Security

Váš názor Další článek: Android v prosinci: KitKat konečně ustoupil Marshmallow, roste i Nougat

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Sam, Oficiální blog, Aktualizační balík, Mobil Security, Samsun, Obcházení, Seznam, Akt, Přetečení, Pro +