Samsung vysvětluje odolnost modelu Galaxy Note Edge

Samsung na svém oficiálním blogu publikoval některé detaily ke svému tabletofonu Galaxy Note Edge se zahnutým displejem. Ten jsme si již měli možnost krátce vyzkoušet, vaše první dotazy se týkaly odolnosti zahnutého displeje a generování náhodných dotyků na bočním displeji, pokud telefon ovládáte pravou rukou. Samsung podle blogu učinil více než 1000 nadstandardních testů pádu z různých pozic, ve kterých telefon předčil očekávání. Velkou měrou se na zvládnutí pádů z různých pozic podílí kovový rámeček, který vyčnívá výše, než je plocha displeje, a při pádu je tak hlavní styčnou plochou. Pokud však telefon spadne přímo na displej, myslíme si, že mu nebude pomoci, stejně jako u jiných smartphonů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zahnutý displej na Samsungu Galaxy Note Edge

Co se týká generování náhodných dotyků, vše je řešeno již na hardwarové úrovni. Boční dotyková plocha dokáže rozpoznat, zdali se jí dotýkáte dlaní nebo prstem. Implementováno je i rozpoznání úchopu, v rámci kterého jsou rozlišeny cílené a nechtěné dotyky. A využití bočního displeje? V současné době je pro něj připravena základní paleta panelů, ovšem počítá se, že další brzy přibudou. Samsung totiž nedávno vydal vývojářské nástroje, které navíc umožní využívat boční panel i aplikacím třetích stran. V současné době je boční panel využíván v rámci systémových aplikací, např. u poznámek S Note, fotoaparátu, videopřehrávače nebo záznamníku hlasu. Více o Galaxy Note Edge se můžete dozvědět z našeho prvního pohledu.

Zdroj: SamsungTomorrow

Diskuze (3) Další článek: Nositelnou elektroniku čeká napřesrok boom. Nejen kvůli ceně

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note Edge, Samsun, Note Edge, Odolnost, Galax Note, GAL, Základní paleta, Sam, Edge +, Mode, Galaxy note, Náhodný dotyk, Note, Model