Samsung zve na premiéru do Berlína, představí Galaxy Note 3

Samsung oficiálně oznámil, že jeho další tisková konference a představování nových produktů, Samsung Unpacked 2013, se uskuteční 4. září v Berlíně. Jedná se o každoroční událost, která proběhne těsně před veletrhem spotřební elektroniky IFA, na kterém jsou nová zařízení prezentována novinářům a široké veřejnosti. Navazuje tak na Unpacked 2013 Part 1, která se uskutečnila v březnu v New Yorku.

Klepněte pro větší obrázek 
Pozvánka na druhou část letošního představování nových mobilních produktů Samsungu, jako již tradičně je předzvěstí veletrhu IFA v Berlíně

Již delší dobu se spekuluje, že na tiskové konferenci Samsung odhalí očekávaného nástupce rok starého modelu Galaxy Note II, mělo by se jednat o Galaxy Note III. Na cifru tři také poukazuje trojice stejných, ale přesto jinak vykreslených log Unpacked i řada dřívějších zpráv z internetu. Nejnovější tabletofon Note III by měl být vyráběn opět ve dvou verzích, nabízen bude osmijádrový Exynos 5420 nebo alternativně čtyřjádrový Snapdragon 800. Potěší 3GB operační paměť, Full HD displej s úhlopříčkou mezi 5,7 - 6 palci a 13Mpix fotoaparát s obrazovou stabilizací.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prototypové snímky Galaxy Note III odkazují designem na starší Galaxy S II, v reálu ale může být vše úplně jinak

V základu bude samozřejmě přítomen Android 4.3 Jelly Bean s grafickým rozhraním TouchWiz, jenž by mělo od modelu Galaxy S4 prodělat řadu dalších inovací. S uživatelským perem bude integrovat i pero S Pen, jenž půjde zasunout do útrob telefonu. Otázka zatím visí nad designem, uniklé snímky hovoří o tom, že by se Samsung měl vrátit k hranatějším tvarům, jako byly viděny v podání Galaxy S II, je však možné, že se jedná jen o prototypové verze, a že se s finálním designem oficiálně seznámíme až v Berlíně.

Kandidátem na druhý produkt mají být chystané hodinky Samsung Gear. Při představení má být zcela jasná funkcionalita a jejich interakce se smartphony. Ohledně hodinek zatím nejsou známy žádné konkrétní funkční vlastnosti, základní fakta hovoří o tom, že budou disponovat ohebným displejem, ovládacími prvky Androidu, baterií, microUSB konektorem a v základu nebude chybět systém Android v zatím neznámé verzi.

Klepněte pro větší obrázek 
Korejské patenty pro chystané hodinky Galaxy Gear

Na tiskové konferenci budeme přítomni, takže od nás můžete očekávat fotografie, videa a aktuální informace přímo z místa dění. Alternativně budete moci sledovat stream z konference na YouTube, která začne 4. září v 19:00 středoevropského času. 

Zdroj: Sammobile, Twitter

Diskuze (12) Další článek: Chytré hodinky Samsung Gear mají mít ohebný displej

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Galaxy note, GAL, Premier, Tabletofon note, Galax Note, Pře, Note, Samsun,