Sea Hero: hrajte hru a bojujte s T-Mobilem proti demenci

Demence je zákeřná mozková nemoc, která poškozuje paměť, způsobuje ztrátu orientačních schopností, vzpomínek a může vést například k Alzheimerově chorobě. Do boje proti ní se nyní pustil Deutsche Telekom (v Česku jeho dceřiná společnost T-Mobile) s pomocí mobilní hry Sea Heroes. 

Ta vás vrhne do role mořeplavce, který brázdí vody moří a oceánů a fotí její obyvatele, aby otci obnovil jeho ztracené vzpomínky. Hra přitom využívá vašeho smyslu pro orientaci, jehož zhoršení je právě jedním z průvodních jevů Alzheimerovy choroby. Při hře se odesílají anonymizovaná data, která vědcům pomohou tomuto jevu porozumět a umožní jim rozlišit, kdy je zhoršení schopnosti orientace způsobeno stárnutím a kdy symptomem nemoci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Hra samozřejmě neslouží jako nástroj pro diagnostiku demence, tu určí pouze lékař, ale má vědcům ušetřit spoustu času. Každé dvě minuty hraní se prý rovnají pěti hodinám výzkumu... Hra je ke stažení zdarma pro Android a Apple iOS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Trailer ke hře (namluvil Ivan Trojan):

Jakým způsobem hra pomáhá?

Diskuze (2) Další článek: Samsung začal prodávat gigantickou ledničku s obřím tabletem

Témata článku: , , Mobil, Pro +, Hra, A/B, Quest, MOBI, Dceřiná společnost, Průvodní jev, T - Mobil, T Mobil, Boj, Ivan Trojan