Šéf Sony o smartphonech Xperia: Rok 2016 rozhodne

Společnost Sony Mobile bojuje stejně jako mnoho dalších mobilních výrobců (HTC, Sony, BlackBerry, Microsoft) o své místo na trhu. Produkty jsou sice kvalitní, ale těmto výrobcům se nedaří prodávat je dostatečně velkému množství zákazníků, aby na nich dokázali vydělat. Ke stávající situaci Sony a strategii pro následující období se vyjádřil generální ředitel japonské společnosti Kazuo Hirai.

Klepněte pro větší obrázek

Podle Hiraie letos mobilní divize prošla restrukturalizací, která do budoucna přinese úspory na straně nákladů. Je však potřeba na smartphonech začít vydělávat. Pokud se Sony nepodaří v příštím roce nastavit trend stabilních zisků, připadají v úvahu alternativní možnosti. Jaké to jsou, Hirai nespecifikoval, je však klidně možné, že Sony by neváhalo v případě velkých ztrát mobilní divizi uzavřít nebo prodat.

Otázkou je, zda by značka Sony na mobilech zcela zanikla, nebo by ji Japonci licencovali některému z OEM výrobců. Zde už se ale dostáváme na hranu zcela předčasných spekulací, protože Sony Mobile zatím nic nevzdává a dychtivě očekává, jak zákazníci přijmou portfolio nejnovějších Xperií řady Z5. Jisté je, že vyšší cena novinek může být pro mnohé zájemce překážkou. České ceny Xperií Z5 a Z5 Compact najdete zde.

Diskuze (14) Další článek: Testujeme tablety Galaxy Tab S2 8.0 a 9.7 [video]

Témata článku: Sony, , , , Kazuo Hirai, SMA, Cena novinek, Smartphone, Šéf, Son, Rok