Sestava na filmy a občasné hraní? Stačí jen monitor, myš a multimediální centrum [video]

V nabídkách výrobců se objevují nejrůznější krabičky nazvané jako „multimediální centrum“. Co si pod tím představit? Obvykle jde o výpočetní jednotku (procesor s grafikou) zabalený do boxu s více či méně konektory. Přes ně pak můžete připojit periferie (myš, klávesnici, monitor) a získat tak poměrně levně sestavu na hraní jednodušších her nebo pouštění filmů.

My jsme na tiskové konferenci české značky Evolveo vyzkoušeli multimediální centrum nazvané Android Box H4. Prodává se za 2 500 Kč, obsahuje čtyřjádrový procesor s taktem 2 GHz, grafickou jednotku Mali-450 a několik konektorů, včetně HDMI, 3× USB a optického zvukového výstupu.

Operační paměť disponuje kapacitou 2 GB, vnitřní 16GB úložiště lze rozšířit microSD kartou. Krabička připomínající router obsahuje operační systém Android 6.0 Marshmallow, jehož zjednodušené rozhraní se objeví po připojení k monitoru nebo televizi.

Diskuze (13) Další článek: Co říkají konkurenti na nové tarify T-Mobilu? Překotné reakce tentokrát nečekejte

Témata článku: Evolveo, , , , , , , Myš, Občasné hraní, Zjednodušené rozhraní, Centrum, Cent, Brandy, Film +, Centr, Monitor, Multi, Hra, F +, Hraní,