Sestavte si kuchyň Ikea pomocí brýlí HTC Vive

Virtuální realita ukazuje další stránky svého praktického využití. Pomocí VR brýlí HTC Vive si nyní můžete prohlédnout, navrhnout a virtuálně se projít svojí budoucí kuchyní od švédského nábytkářského koncernu Ikea. Virtuální plánovač kuchyní Ikea VR Experience je součástí platformy Steam od výrobce Valve, jenž se podílí na dodávání obsahu i technologií pro brýle HTC Vive.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Virtuální plánovač kuchyní zobrazí místnost v reálné životní velikosti. Simulátor umožňuje změnu barev a povrchu nábytku. Podporuje také funkci změnu výšky uživatele. Pohybovat po místnosti se tak můžete i jako malé dítě nebo jako 195 cm vysoký dospělý a odhalit tak případné bezpečnostní nástrahy navrhovaného řešení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Aplikace je vyvinuta na Unreal Engine 4 od Epic Games exkluzivně pro HTC Vive. Brýle půjde v nejbližších týdnech zakoupit také na českém trhu, byť zatím jen u několika prodejců. Startovací cena je podle očekávání vysoká. Brýle HTC Vive vyjdou na 24 tisíc korun.

Diskuze (3) Další článek: Najdete lepší ukázku hlouposti? Lidé znovu posílají peníze na umělé žábry

Témata článku: HTC, , , , Životní velikost, Startovací cena, Praktické využití, Unreal engine, EPIC Games, Malé dítě, Pomoc, Valve, Unreal,