Slušný start: Samsung prodal za 10 dní 50 tisíc kusů Z1 s Tizenem

Byť první informace naznačovaly, že nově prodávaný Samsung Z1 s Tizenem je úplný propadák, nakonec to zřejmě nebude až tak horké. Podle serveru Business Korea Samsung za prvních deset dní prodeje prodal 50 tisíc kusů Z1. Víceprezident sekce mobilních a informačních technologií u indického Samsungu potvrdil, že Z1 překonala prvotní očekávání. Samsung vyrábí model Z1 výhradně ve své továrně v Indii, kde se také telefon, jako v jediné zemi na světě, aktuálně prodává. Je v něm přibaleno spoustu lokálního aplikačního obsahu, operátoři navíc k telefonu přidávají několikaměsíční balíčky mobilních dat zdarma.

Klepněte pro větší obrázek
Za poslední týden aktualizoval Samsung model SM-Z130H s Tizenem hned dvakrát

Samsung se navíc intenzivně stará o softwarovou podporu, za poslední týden vydal již druhý aktualizační balíček. Seznam změn není zcela jednoznačně popsán, jedná se však zejména o opravy drobných nedostatků a zlepšení stability zařízení. Samsung Z1 jsme si představili v našem preview, následně jsme se na dálku podívali na jeho uživatelské rozhraní. První praktické zkušenosti s Tizenem bychom měli posbírat až na letošním veletrhu MWC, kde bychom se také mohli dozvědět o případné distribuci Tizen smartphonů i do jiných koutů světa.

Diskuze (13) Další článek: Acer Liquid Jade: štíhlá modelka bez LTE [recenze]

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Z1, Start, Tisíc, Tizenem, Úplný propadák, Samsun, Pro +, Poslední týden, Sam, Tis, Kus, Business Korea