Snapchat mění název na Snap a uvádí levné brýle natáčející video

Snapchat, nyní už Snap, zkusí prorazit tam, kde Google selhal. Zatímco drahý Google Glass nedokázal nabrat větší popularitu a spíše po čase působil jako produkt narušující soukromí lidí v okolí, Snap jde na to z druhé strany. Jeho Spectacles vypadají spíš legračně a svou výrazností si nehrají na skrytou kameru. Poměrně výrazné kulaté brýle mají v rozích kameru s širokým úhlem záběru navíc s přisvětlovacími diodami.

Klepněte pro větší obrázek
Stanou se brýle od Snapu mezi mladými novým módním hitem? (foto: trak.in)

Spectacles také budou stát jen 130 dolarů, desetkrát méně, než chtěl Google za Glass. Budou ale sloužit je pro nahrávání krátkých okamžiků. Desetisekundové klipy nahrajete po stisku tlačítka na postranici a nasdílíte jej přes svůj mobilní telefon. Kulatý tvar brýlí pak naznačuje i další výraznou změnu. Výsledné video je totiž v kulatém formátu, prý pro podobně jako vidí naše oči.

Právě s uvedením prvního hardwarového produktu mění Snapchat jméno společnosti na Snap. Již to není firma jednoho produktu a důraz na kameru je nyní větší než na chatování.

Zdroj: WSJ

Diskuze (1) Další článek: Další aktualizace Pokémon Go. Na jaké novinky se můžete těšit tentokrát?

Témata článku: , , , , , , Výsledné video, UVA, Spectacles, NAT, Přisvětlovacími dioda, Chatování, Název, Krátký okamžik, Kulatý tvar, Snap