Sobotka si žádá Malého, má být náčelníkem pro digitální agendu

Digitální agenda dostává v Česku na frak. Zatím se zdá, že se nenašel nikdo, kdo by byl schopen zajistit realizaci projektů, které počítají například s čerpáním peněz z fondů EU na rychlý internet, který měl být do roku 2020 dostupný pro většinu populace. Premiér Sobotka, který pojal telekomunikace jako jedno z volebních témat, v týdnu oznámil, že navrhne do funkce koordinátora digitální agendy Ondřeje Malého, který nedávno opustil Radu ČTÚ.

Premiér chce předložit nominaci Malého na jednání vlády během měsíce dubna. Místo bude volné, jelikož současný koordinátor Tomáš Prouza ve funkci k 31. březnu skončil.

Sobotkova vláda, respektive Ministerstvo průmyslu a obchodu pod vedením Jana Mládka toho na poli digitální agendy mnoho nevykonala. Příkladem je chaos a zpoždění při přípravě projektů na výstavbu sítí NGA, kde nyní Česku hrozí, že přijde až o 14 miliard korun z eurodotací.

Diskuze (6) Další článek: Čínský soud rozhodl, že iPhone není kopií telefonu Shenzhen Baili 100C. Apple ho může prodávat

Témata článku: , , , , , , , , , , Agenda, Chaos, Digit, Digital, NGA, Pro +, Fond, Slave