Sony aktualizuje řady Xperia Z2 a Z3 na Android 5.1 Lollipop

Sony se příkladně stará o zařízení nejvyšších řad Xperia Z. Jejich majitelům nyní nabízí aktualizaci na nejčerstvější Android 5.1 Lollipop. Jako obvykle platí, že přednost mají novější zařízení před staršími. Na update se tak v nejbližších dnech mohou těšit majitelé smartphonů Xperia Z3, Z3 Compact, Z2 a tabletů Z3 Tablet Compact a Z2 Tablet.

Klepněte pro větší obrázek

Vylepšení v nové distribuci systému po začlenění do lehké nadstavby Xperia UI zahrnuje pokročilejší možnosti personalizace prostředí, úpravy vyzváněcích režimů a notifikací. Nově do systému byla integrována aplikace profesní sociální sítě LinkedIn. Vylepšení se dočkal fotoaparát v režimu Superior Auto Mode. Do systému bylo lépe zapracována synchronizace s nositelnými příslušenstvím Sony SmartWear.

Po aktualizaci výše uvedených zařízení přijdou na řadu starší modely řady Xperia. Androidu 5.1 Lollipop se postupně dočkají smartphony Xperia Z1, Z1 Compact, Z Ultra, později i modely Xperia T2 Ultra, C3, zařízení z dva roky staré Z série a nakonec i modely Xperia M2 a M2 Aqua. Upgrade probíhá formou OTA, u některých modelů je třeba použít desktopový software Sony PC Companion.

Diskuze (7) Další článek: Dvoubarevné HTC Desire 626 v prodeji od srpna. Známe cenu

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia M2, Sony Xperia M2 dual, Sony Xperia T2 Ultra, Sony Xperia T2 Ultra dual, Sony Xperia Z, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Dual, Sony Xperia Z3+, Son, Superior, Akt, Super auto, Vyzváněcí režim, #Android,