Sony neplánuje VR brýle pro mobily, i když má jako jediné smartphone se 4K displejem

Virtuální realita (VR) dává Sony smysl jedině jako nadstavba k jeho konzoli PlayStation. Z toho důvodu japonská firma neuvažuje, že by na trh přinesla headset pro vložení smartphonu. Pro agenturu Reuters to uvedl šéf herní divize Sony Interactive Entertainment Andrew House.

Klepněte pro větší obrázek
VR brýle od Sony patří k nejelegantnějším na trhu

Přitom Sony zatím jako jediné nabízí komerčně prodávaný smartphone se 4K (UHD) displejem – je jím loňská Sony Xperia Z5 Premium. Právě jemnost displeje je jedním z klíčových parametrů, které ovlivňují vizuální zážitek ve virtuální realitě. Za rozumné minimum je dnes považováno 2K (QHD) rozlišení, které spolu s brýlemi nabízí například Samsung nebo Alcatel.

Sony ale touto cestou jít nehodlá, protože podle jeho vývojářů zážitky ani z jedné v současnosti existující „mobilní“ virtuální reality nejsou uspokojivé. Japonci tak zatím zůstanou u svých brýlí Sony PlayStation VR, které mají řešením blíž k HTC Vive nebo Oculus Rift, ale stojí zhruba polovinu. Na český trh zamíří v nejbližších týdnech za doporučenou koncovou cenu 10 990 Kč. Využití headsetu nemá být omezeno jen k hraní her. Sony počítá do budoucna i s podporou VR filmů, které budou méně náročné na výkon než VR hry.

Diskuze (3) Další článek: Huawei Mate 9 přijde ještě před koncem roku. Ale asi opět jen v Číně

Témata článku: Sony, , , , , , , Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Dual, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia Z5 Premium Dual, Son, ? Displej, Japonská firma, Smartphone, Prodávaný smartphone, Displej, Klíčový parametr, MOBI, SMA, Mobil, Playstation VR, Herní divize, Jak, Pro +