Sony PCS: střed domácí zábavy počítá i s mobilem

Tak jako bezdrátové nabíjení, i domácí multimediální stanice čeká rozmach. Svou troškou do mlýna nyní přispělo i Sony se svou Personal Content Station.

Na trh se chystá nezvyklé zařízení jménem Sony Personal Content Station. Je to designově zajímavý disk o kapacitě 1 TB, který je kvůli komunikaci s různými přístroji vybaven Wi-Fi a jako jeden z prvních také NFC čipem. Pomocí těchto prostředků tak můžete přenášet nejen videa a fotografie, ale i zálohy mobilních aplikací a jimi vytvořených dat. Následně si prostřednictvím DLNA můžete videosoubory nebo fotky okamžitě prohlédnout na patřičně vybavené televizi, v tabletu atd.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
To první je tiskový obrázek, to druhé "živý" snímek od TheVerge.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Technologie DLNA dokáže propojit všechna chytrá zařízení dohromady. Sony Personal Content Stationumí komunikovat s Androidem ve verzi 2.3 a vyšší, a s Apple iOS 6 a výše

Této paměťové stanici však nechybí ani klasické sloty, jako ten pro paměťové microSD karty, USB kabel nebo i HDMI kabel pro připojení například k fullHD televizi. Navíc disponuje několika zajímavými funkcemi, například dokáže automaticky konvertovat vaše AVCHD videa pořízené videokamerou do formátu MP4, abyste si je mohli ihned vychutnat na svých tabletech či mobilních telefonech. Představu o tom, jak to celé funguje, si můžete udělat v následujícím videu.

Mně se takové zařízení zamlouvá a těším se, až také konkurence přijde s vlastním řešením. Mým tipem na další vylepšení je bezdrátového nabíjení. Pak by to vypadalo tak, že byste po příchodu domů jen odložili mobil na Sony PCS, automaticky by proběhla záloha dat a teledon by se i nabil… 

Sony Personal Content Station má přijít na trh v průběhu června letošního roku, cena byla stanovena na 299 dolarů (6 000 Kč).

Diskuze (7) Další článek: Nokia se zvedá jen napůl. Bude prodávat telefony pod cenou

Témata článku: Sony, , , Son, MOBI, Mobil, Živý snímek, Str, Pořízené video