Sony přinese dualSIM verze nejvyšších modelů a zdvojnásobí u nich paměť

Sony patří mezi výrobce, kteří už dlouhou dobu nabízejí vedle klasických jednosimkových verzí svých smartphonů také dualSIM varianty. Na českém trhu se objevila například dvousimková provedení modelů Xperia Z3, Xperia Z5 nebo Xperia Z5 Premium. Ani u znovuzrozené řady X nejnovějších modelů Sony na uživatele toužící využívat dvě různé SIM karty nezanevřelo.

Japonský výrobce nabízí dvousimkové varianty Xperie X, Xperie X Performance a nejnovější Xperie XZ. Problém je, že zatím nikoli na všech trzích. Nejvyšší model Sony Xperia XZ Dual byl ohlášen pro Indii, kde se bude prodávat od 1. října v přepočtu za 19 tisíc korun, tedy zhruba stejnou cenu jako v Evropě jednosimková verze.

Zajímavá je nová strategie, v rámci které Sony u dualSIM verzí zdvojnásobuje vnitřní úložiště. Místo 32 GB tak mají uživatelé k dispozici 64 GB. Sony dosud nepoužívalo hybridní slot na karty, takže uživatel nemusel volit mezi rozšířením paměti a druhou SIM. U nových modelů by se ale vzhledem k navýšení mohl tento trend objevit.

Diskuze (10) Další článek: Český Google dnes začal mluvit. Zkuste to i na svém mobilu [video]

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia XZ, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Dual, Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Dual, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia Z5 Premium Dual, Nová strategie, X Performance, Model, Nejvyšší model, Jednosimková verze, Mode, Son, Verze,