Sony Xperia E5 tentokrát už oficiálně. Mohla být levnější

Sony v těchto dnech posílá do prodeje na českém trhu dva nové smartphony. O bezrámečkové Xperii XA už jsme informovali, do obchodů se ale dostává i méně nápadný model nižší třídy Sony Xperia E5. Jde zřejmě o posledního pohrobka starého značení a dost možná také poslední model Sony s cenovkou pod šest tisíc korun. Japonský výrobce už dříve deklaroval, že se chce zaměřit na výrobu smartphonů střední a vyšší třídy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Xperia E5 je v prodeji v bílé nebo černé barvě za 5 490 Kč, což vzhledem k výbavě zařízení není příliš příznivá cena. Smartphone obsahuje pětipalcový HD IPS displej, čtyřjádrový procesor MediaTek MT6735, 1,5 GB RAM, 16 GB vnitřního úložiště s možností rozšíření microSD kartou, dvojici fotoaparátů s rozlišením 13 a 5 Mpx, baterii s kapacitou 2 700 mAh, podporu českých LTE pásem a funkce NFC nebo FM rádio. Čínské značky dokážou podobnou výbavu nabídnout zhruba levněji. Sony chválíme za použití aktuálního Androidu 6.0 Marshmallow.

Diskuze (12) Další článek: Imoo je nová značka smartphonů od výrobce OnePlus, Oppo a Vivo

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia E3, Sony Xperia E3 Dual, Sony Xperia E5, Sony Xperia E5 Dual, Sony Xperia, Funkce NFC, Son, Poslední model, Příznivá cena