Sony Xperia XA (2017) se ukazuje v celé své kráse na videu

Veletrh MWC 2017 se blíží a předčasné úniky připravovaných zařízení vrcholí. Jednou z očekávaných novinek je Sony Xperia XA (2017) s interním označením G3121 – elegantní smartphone střední třídy s minimálními bočními rámečky, jenž naváže na loňský model stejného názvu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Xperia XA (2017) bude hodně podobná loňské předchůdkyni. Horní a spodní rámeček vypadá podle fotky výrazněji (foto: XperiaBlog.net)

Většina výrobců obvykle ještě před uvedením vysílá do světa několik prototypů, aby produkt představil prodejcům a operátorům, kteří následně rozhodnou o jeho zařazení nebo nezařazení do nabídky. Držitel každého takového prototypu je přísně instruován mlčenlivostí a bere na vědomí právní důsledky jejího porušení.

V případě Xperie XA (2017) došlo dokonce k záměrnému porušení skoro všech daných pravidel. Její držitel ukázal celý prototyp kompletně na kameru, včetně samolepky na zadní straně, která vyjmenovává, co všechno se s prototypem nesmí dělat. Video zveřejnil YouTube kanál TechLoverHD.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nálepka na zádech zařízení připomíná, co všechno s se s prototypem nesmí dělat (foto: XperiaBlog.net)

I když Sony z toho asi velkou radost nemá, díky tomuto úniku už máme víceméně kompletní představu o jednom z nových zařízení, která oficiálně uvidíme až za měsíc. Xperia XA (2017) přinese pětipalcový HD displej s 2,5D krycím sklem, procesor Helio P20 od MediaTeku, 3 GB RAM, 32 GB vnitřního úložiště, 23Mpx fotoaparát, USB-C konektor a Android 7.0 Nougat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zařízení používá design Loop Surface (seřezaná vrchní a spodní hrana, zaoblené boky), který poprvé představily modely Xperia X Compact a Xperia XZ (foto: XperiaBlog.net)
Diskuze (23) Další článek: Nový chytrý náramek od Samsungu se bude jmenovat Gear Fit Pro

Témata článku: , , , , , , , , Nálepka, Spodní rámeček, Son, Interní označení, Pětipalcový HD display, Úkaz, Sony Xperia, Elegantní smartphone, Většina výrobců, Spodní rám, Real world