Strhne Apple lavinu? Uniká snímek chystaného HTC, jemuž také schází sluchátkový jack

Apple udělal radikální řez a ostatní výrobci ho nejspíš hodlají následovat. A nebude to poprvé. Vzpomeňte například na ořezávání SIM karet, nejdříve na rozměr micro a pak ještě titěrnější nano. Obojí inicioval Apple. Letos na iPhonech 7 odstranil údajný „přežitek doby minulé“ – 3,5mm analogový audio konektor.

Klepněte pro větší obrázek
Připravovaný HTC Bolt má mít blízko k již existujícímu HTC 10 (foto: @evleaks)

Nutno říct, že v tomto případě není Apple první, u jehož mobilů konektor chybí. Letos v létě jej na smartphonech Moto Z a Z Force vynechalo Lenovo (aby jej na zářijovém veletrhu IFA zase vrátilo do modelu Moto Z Play) a i dříve se vyskytlo několik modelů, kterým klasický jack chyběl. Většinou to ale byla spíše úlitba designu nebo jiným potřebám, nikoli strategický záměr zbavit se této součástky.

Do budoucna se ale dost možná budeme s 3,5mm zdířkou loučit stále častěji. Podle twitterového účtu @evleaks novináře Evana Blasse se chystá nový smartphone HTC Bolt vycházející z HTC 10 a ten by už konektor na svém těle neměl mít. Novinka bude patrně určena pouze pro americký trh, ale je jen otázkou času, než Tchajwanci a další výrobci zkusí vymýtit tuto komponentu globálně.

Diskuze (77) Další článek: Samsung dá na výběr, starší Note 7 dobijete maximálně na 60 nebo 80 %

Témata článku: Apple, HTC, , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle, Lenovo Moto Z, Lenovo Moto Z Force, Lenovo Moto Z Play, Sluch, Klasický jack, #Apple, Bolt, Str, Snímek, Sluchátko, Přežitek, Úlitba