Stylový smartphone Oppo R1C zamíří do Evropy jako R1x

Společnost Oppo sice na letošním veletrhu v Barceloně neměla vlastní stánek jako v uplynulých letech, to ale neznamená, že by se čínská společnost dále nezajímala o evropský trh. Naopak, v nejbližších týdnech na něj pošle stylový smartphone Oppo R1C, který byl doposud k dispozici pouze zákazníkům v Číně. Telefon bude mít přizpůsobené frekvence pro provoz v evropských sítích, a tak dojde i k přejmenování modelu na Oppo R1x.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení reprezentuje vyšší střední třídu, dostalo pětipalcový IPS HD displej, 64bitové osmijádro Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti a dvojici fotoaparátů s rozlišením 13 a 5 Mpx. Vestavěná baterie má kapacitu 2 420 mAh. Smartphone pracuje s nadstavbou Color OS 2.0 postavenou na Androidu 4.4 KitKat. Zařízení se může pochlubit tloušťkou pouhých 6,85 mm a zády krytými safírovým sklíčkem.

Klepněte pro větší obrázek

Novinka se objeví opět v evropském e-shopu Oppo, prodejní model je tedy stejný jako u starších smartphonů téže značky, např. Oppo N1, N3, Find 7/7a nebo R5. Platí zde dvouletá záruka a bezplatná doprava na nákup za 100 a více eur. Novinka by měla být podle portálu GSMArena.com dostupná v druhé polovině března v bílé a modré variantě. Předpokládaná cena se bude pohybovat okolo hranice 400 eur.

Diskuze (1) Další článek: MediaTek na MWC: 2× 64 bitů pro střední třídu

Témata článku: Oppo, , , , , Oppo N1, Oppo N1 32GB, Styl, Stylový smartphone, Jak, Dvouletá záruka, Opp, SMA, Smartphone, Prodejní model, Oppo R,