Také Bada bude mít svou Siri. Jmenuje se Viki

Uživatelé Bady 2.0 se zanedlouho dočkají mobilní asistentky, která bude svými funkcemi připomínat světově známou Siri, kterou najdete u iPhonu. U Bady se bude jmenovat o Viki.

Bude moci zodpovědět na přímé dotazy i na složitější otázky, např. součty čísel. Dále se zvládne postarat o řadu osobních věcí, bude moci nastavit budík, upomínku, úkol, vytočit číslo, posílat textovky a maily. V neposlední řadě bude za vás hledat na internetu. Navíc bude mít svou 3D podobu, která pravda zatím ještě nevypadá nijak přitažlivě. A kdo ví, třeba půjde její vzhled upravit k obrazu svému. V současných plánech figuruje Viki jen s anglickou jazykovou mutací a není zde žádná informace o tom, zda se jazyková podpora bude rozšiřovat i za hranice anglicky mluvících států a kolonií.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Viki je připravena, Viki naslouchá, sada příkladů otázek, na které se Viki můžete zeptat. Mezi podporovanými jazyky zatím čeština chybí, Viki primárně rozumí jen angličtině.

V současné době na Badě 2.0 funguje hlasové ovládání Vlingo, ale to není tak komplexní, zvládne pouze některé základní operace. Viki by měla do celé věci přinést více interaktivity, např. i tím, že bude hlasově odpovídat a reagovat na vaše dotazy. Kdy se Viki oficiálně objeví v telefonech s Badou 2.0 zatím není známo.

Zdroj: http://omgbada.wordpress.com

Diskuze (26) Další článek: J5 Create Wormhole: most mezi platformami

Témata článku: Samsung, , , Jazyková podpora, OMG, Vik, Mít, Bada