Také Huawei plánuje aktualizace na Android Nougat. Přijdou ale až v novém roce

Huawei nikdy nepatřil mezi nejaktivnější značky v uvádění aktualizací na novou verzi systému. Není přesně jasné, zda je to kvůli nadstavbě EMUI, v níž se nevyplatí dělat dílčí změny, a tak výrobce vždy čeká na novou verzi Androidu, nebo jsou překážky ještě jiné, ale jisté je, že mnoho konkurentů čínského výrobce v tomto ohledu poráží.

Ani s Androidem 7.0 Nougat nebude Huawei mezi prvními, byť na trhu už je phablet Mate 9, jenž byl ale s touto verzí už vyvíjen. U starších modelů se ale čekání na update protáhne do nového roku, uvádí portál androidcentral.com. Na Nougatu je postavená nadstavba EMUI ve verzi 5.0 a vyšší modely Huawei ji dostanou v prvním čtvrtletí 2017.

Mezi prvními by aktualizaci měly dostat modely P9, P9 Plus, Nova a Nova Plus. Následovat bude phablet Mate 8 a smartphone střední třídy P9 Lite. Nadstavba EMUI 5.0 by měla posunout celý ekosystém Huawei zase o kus dál. Čekání by ale nemělo být tak dlouhé. Například Sony už své vlajkové modely Xperia XZ a Xperia X Performance na Android Nougat (s vlastní nadstavbou) aktualizovalo.

Diskuze (13) Další článek: Nejnovější aplikace od Googlu pomůže se sdílením polohy a osobní bezpečností

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Mate 8, Huawei Mate 9, Sony Xperia X, Sony Xperia XZ, Plán, #Huawei, Vybavený Huawei, Nov, Huawei P, Celý ekosystém, Android Nougat, X Performance, Akt, #Android, PLA,