Telefónica O2: Kvartál bez dramat, 3G dosáhne k 76 % obyvatelstva

Společnosti Telefónica vydala zprávu o svém hospodaření za druhé čtvrtletí roku 2012. Nejdůležitější údaje jsou výnosy ve výši 12,714 miliardy Kč a zisk 5,145 miliardy Kč. Vývoj těchto veličin kvartál za kvartálem nejlépe ukážou následující grafy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výnosy a zisk společnosti Telefónica v čase

Počet mobilních zákazníků se za uplynulé tři měsíce zvýšil o 30 tisíc na 4,968 milionu. Předplacených zákazníků ubývalo, o to rychleji přibývalo těch smluvních – to je pro operátora žádoucí trend a jak ukazují grafy, je to trend dlouhodobý. Ostře sledovaný údaj ARPU (průměrný měsíční výnos na zákazníka) naopak dlouhodobě klesá. ARPU zákazníků smluvních služeb dosáhl v prvním pololetí roku 2012 výše 530,3 Kč, u zákazníků předplacených služeb to bylo 181,4 Kč. Počet zákazníků pevných linek pokračuje v mírném dlouhodobém poklesu, v pololetí 2012 jich bylo 1 539 000.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek 
ARPU klesá výrazněji u smluvních zákazníků

Investice za druhé čtvrtletí dosáhly 1,2 miliardy Kč, což přibližně odpovídá sezónním změnám z posledních let. Investice směřovaly zejména do zvýšení kapacity a rozšíření pokrytí 3G sítě, která na konci pololetí dosahovala k 76 % obyvatelstva.

Klepněte pro větší obrázek 
Investovalo se hlavně do 3G sítě
Diskuze (30) Další článek: Tablet Google Nexus 7 v první reklamě

Témata článku: , , , , DOS, Telefonica, Kvartál, Drama, Obyvatel, DRAM