Top 10 smartphonů v květnu: Galaxy S5 nestačil na iPhone 5S

Analytická společnost Counterpoint Research vydává měsíční statistky zaměřené na globální prodeje smartphonů. Vychází přitom z údajů o prodeji koncovým uživatelům na více než třech desítkách nejvýznamnějších trhů světa. Za měsíc květen se podle tržeb dostaly do první desítky ze všech světových značek opět pouze tři – Apple, Samsung a Xiaomi. Čínská značka, která je jednou z nejvýrazněji rostoucích v letošním roce, přítomnost v první desítce znovu stvrzuje rovnou dvěma modely.

Top 10 smartphonů podle tržeb v květnu 2014:

  1. Apple iPhone 5s
  2. Samsung Galaxy S5
  3. Samsung Galaxy S4
  4. Samsung Galaxy Note 3
  5. Apple iPhone 5c
  6. Apple iPhone 4S
  7. Xiaomi Mi3
  8. Samsung Galaxy S4 mini
  9. Xiaomi Hongmi (Red Rice)
  10. Samsung Galaxy Grand 2

Apple potvrdil dominanci svého modelu iPhone 5s, který se prodává již 8 měsíců a vytrvale vede žebříček. Prodeje Samsungu Galaxy S5, který na trh přišel na přelomu dubna a května jako novinka, nestačily na sesazení iPhonu 5s. Applu ovšem klesají prodeje jeho o něco levnějšího, plastového modelu iPhone 5c, jenž skončil na páté příčce. Třetí a čtvrté místo pak okupuje Samsung se svými loňskými modely Galaxy S4 a Galaxy Note 3. Xiaomi se stále úspěšně drží se svými dvěma modely v druhé půlce Top 10, a to i přesto, že jeho smartphony se oficiálně prodávají pouze v Asii.

Diskuze (40) Další článek: LG KizON: chytrý sledovací GPS náramek i pro vaše děti

Témata článku: Apple, Samsung, Xiaomi, , , , , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5c 16GB, Apple iPhone 5c 32GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, Apple iPhone 7, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Grand