Tragikomedie. Ministr vyhodil ředitele komunikace za náměstkova slova

„Chcete služby jako v Polsku? Odjeďte do Polska.“

To není odpověď, kterou by měl z úst vypustit zaměstnanec Ministerstva průmyslu a obchodu. Přesně to ale udělal Lubomír Bokštefl, náměstek pro telekomunikace, v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Sklidil za to kritiku médií a nakonec i ministra Mládka. Dostal důtku.

Klepněte pro větší obrázek
Lubomír Bokštefl po pravici svého ministra. Při tiskové konferenci 6. února podal novinářům jedinou informaci. Nepravdivou. Na dotaz reportéra ČTK, proč se lhůta pro přenos čísla mezi mobilními operátory „zkracuje“ ze 4 na 10 dní, odpověděl, že ty 4 dny se týkají pevných sítí.

A padnul i vyhazov. Tentokrát však na Romana Proroka, ředitele odboru komunikace a marketingu. Důvod? Neposkytnul Bokšteflovi dostatečnou mediální přípravu a podporu. Jinými slovy, za drzou odpověď mohl Prorok více než Bokštefl.

 

Politický absurdistán? Telekomunikační šaráda? Najdete lepší výraz?

 

Za připomenutí stojí i kauzička českých médií z minulého týdne. Bokštefl byl údajně do funkce náměstka pro telekomunikace jenom proto, aby mohl v neděli vystoupit v televizním pořadu Otázky Václava Moravce. Za tři dny ve funkci tedy Bokštefl zvládl nadělat hodně mediálního povyku…

Diskuze (21) Další článek: Pokémon Go vydělal neskutečné peníze. Až teď se budou řešit nové herní režimy

Témata článku: , , , Televizní pořad, Mini, Mini +, Lhůta, Min, Romana, Ekonomika, Otázky Václava Moravce, Tragikomedie, Komunikace, Ředitel