Trago: jak jste dosud mohli žít bez chytré lahve

I přes lehce ironický nadpis přináší Trago pár zajímavých myšlenek a hlavně začínajícím sportovcům by se mohla hodit. Uspěje na Kickstarteru?

Také jste si mysleli, že na lahvi s pitím se nedá nic moc nového vymyslet? Dva bráchové z Texasu „s vášní pro hydrataci“ (jejich slova) jsou opačného názoru a na Kickstarteru se uchází o přízeň s projektem Trago. Je to chytrá lahev na pití (resp. pouze víčko s univerzálním závitem, ale i lahev dostanete), která zajistí ideální zavodnění každému sportovci s jeho unikátními vlastnostmi, výkonem a potřebami. Projekt totiž vychází z toho, že není dobré pít málo, ale ani příliš moc. Kde tedy Trago bere data pro správnou hydrataci svého majitele?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Trago. Potřebujete chytrou lahev?
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
S mobilem se Trago spojí přes nízkoenergetický Bluetooth, energii bere z knoflíkových baterií.

Přichází z několika směrů – údaje o aktivitě bere Trago z fitness aplikací, informace o věku, hmotnosti, výšce a pohlaví zadá uživatel a pak už je zde pouze patentovaná technologie založená na ultrazvuku, která sleduje výšku hladiny, a tedy množství už vypité a zbývající tekutiny. O vlivu teploty, povětrnostních podmínek, nadmořské výšky, oblečení a dalších faktorech, které hydrataci také ovlivňují, se video nezmiňuje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pít je potřeba nejen při výkonu a po něm, ale také v předstihu, a tak má Trago programy, které vás po hydratační stránce připraví třeba na půlmaraton, nebo fotbalový zápas.

Cena chytrého víčka Trago je 50 dolarů, na realizaci projektu bratři z Austinu požadují 50 tisíc dolarů a zatím to vypadá docela nadějně!

Diskuze (4) Další článek: 10 nejlepších levných smartphonů [redaktoři radí]

Témata článku: , , , , DOS, Pití, Unikátní vlastnost, Austin, Patentovaná technologie, Přízeň, Jak, Bottle, Víčko, Lahev, Fotbalový zápas, Chytré