Univerzální port USB Type-C bude brzy také ve smartphonech

Nový konektor USB Type-C je možné použít v široké škále produktů. Mezi prvními zařízeními, která ho adoptovala, jsou nový MacBook či inovovaný Chromebook Pixel. Právě v propagačním videu k druhému jmenovanému Google avizuje, že nový port by měl v blízké budoucnosti objevit i v prvních mobilech s Androidem, upozornil portál Droid-life.com.

Klepněte pro větší obrázek
USB Type-C je menší a oboustranný

Po dlouhých letech čekání jsme se tak dočkali konektoru, který se právem označuje za univerzální. Kromě stolních počítačů a notebooků se budeme se stejným typem portu v dohledné době setkávat i v tabletech a telefonech. Kromě malých rozměrů jsou jeho výhodami i nezávislost na otočení kabelu, schopnost poskytnout příkon do 100 Wattů, jakož i možnost použití konektoru pro přenos dat či dokonce obrazu.

Jak Google naznačuje, mezi prvními telefony/tablety s USB Type-C by měly být i zařízení řady Nexus. A dá se očekávat, že se zanedlouho začne objevovat v nových modelech renomovaných výrobců mobilů. Jen však škoda, že USB Type-C nebyl hitem již letošního barcelonského kongresu a že hlavní vlna nových telefonů s novým konektorem tedy přijde až za rok.

Diskuze (42) Další článek: 4. operátor na Slovensku: 100 GB za 140 Kč měsíčně

Témata článku: , , USB, Stejný typ, Smartphone, USB Type-C, Pór, Nový macbook, Typ, Port, Malý rozměr, Brzy, SMA