Utopili neodolný Galaxy S6 Edge. Po 20 minutách ve vodě nefotí

Vodní test, tedy ponoření telefonu do nádoby z vodou, se pravidelně dělá u odolných smartphonů, aby se dokázalo, že pod vodní hladinou nějakou dobu vydrží bez úhony. Naposledy jsme v redakci potápěli odolný Galaxy S5, ovšem jeho nástupce, ani jeho zahnutá varianta, zvýšnou odolností již nedisponují. Na YouTube kanálu Tech Smartt se však pustili do potopení Galaxy S6 Edge, přestože věděli, že telefon není odolný a vniknutí vody do telefonu pravděpodobně velmi rychle nezvládne. Jak to nakonec dopadlo, se můžete přesvědčit v přiloženém videu:

Samsung Galaxy S6 Edge byl potopen v misce s vodou po dobu téměř 24 minut. Telefon byl při natáčení několikrát vytažen z vody, takže čistého času v ní strávil alespoň 20 minut. Až po deseti minutách se z útrob vynořilo několik vzduchových bublinek, ty se začínají objevovat i v minutě dvaatřicáté, a to konkrétně z 3,5mm konektoru jack. Následně je z telefonu vytřepána část vody, která do něj vnikla, a je utřen ručníkem. Při prvním spuštění nereaguje displej, později se telefon daří spustit i s funkčním displejem, zůstává však v bootovací smyčce. Nabíjení však funguje bez problémů. Nakonec se telefon podaří spustit s tím, že na něm funguje většina funkcí, až na fotoaparáty, do kterých se dostala voda. Ten na displejem fotí, hlavní snímač se inicializovat už nedokáže.

Galaxy S6 Edge tedy sice oficiálně není odolný ale zřejmě přežije to, když na něj nedopatřením vylejete sklenici s vodou nebo na dešti trochu namokne. Pokud by byl z vody vytažen po prvních několika minutách, je teoreticky možné, že by přežil bez jakýchkoliv následků. Po dvaceti minutách ve vodě se však zřejmě brzy objeví vnitřní oxidace a s ním i blízký konec fungování telefonu.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (16) Další článek: „Tak trochu jiný náramek.“ Google žádá o patent na léčbu rakoviny

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Edge +, Samsung Galaxy s, Neo, Galaxy s, Ručník, GAL, Min, Oxidace, Neo +,