Velká zakázka! Apple si u Samsungu objednal 100 mil. Super AMOLEDů

I přesto, že jsou nesmiřitelnými rivaly na poli smartphonů a tabletů a společně vedou několik soudních sporů, je Apple stále významným zákazníkem Samsungu. To dokládá i nedávno zveřejněná informace portálu The Wall Street Journal China, podle nějž si Apple u Samsungu objednával 100 milionů 5,5" Super AMOLED displejů pro iPhone, který se na pulty obchodů dostane příští rok.

Směřování Applu je zřejmé, chce ve svých smartphonech začít využívat displeje, které se v současných testech umisťují na prvních příčkách. I přesto, že mají Super AMOLED zobrazovače často velmi syté barvy, mají nesporné výhody - absolutní černou, která se rovná vypnutému pixelu, a také velmi dobrou čitelnost na slunci při použití adaptivního jasu.

A ač by u jiných výrobců vypadala dodávka 100 milionů displejových panelů jako „zbytečnost“, u Applu to můžeme označit jako „rozumnou“ zakázku. Vždyť jen v prvních třech dnech se prodalo na 13 milionů iPhonů 6S. A soudě podle rychlosti, s jakou byla zpráva z WSJ China stažena, je ještě pravděpodobnější, že se zpráva zakládá na pravdě. Spekuluje se o tom, že Super AMOLED displeji by mohly být osazeny již iPhony plánované na rok 2017.

Klepněte pro větší obrázek
Jak si vedli výrobci menších displejů (do 9") v loňském roce? Samsungu patří téměř čtvrtina trhu, a vděčí za to zejména Super AMOLEDům

Ostatně, AMOLED displejům se všeobecně přikládá velká budoucnost. Podle agentury IHS tento segment v roce 2015 meziročně narostl o 54 procent.

Via Phonearena

Diskuze (115) Další článek: Česká Obec: aktuální dění z vaší obce v mobilní aplikaci

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Šup, AMOLED, Velká budoucnost, APP, Super, Sam, Zakázka, Mil, Sup, Nesmiřitelný rival, Samsun, Soudní spor,