Vertu Aster bude zatím nejdostupnějším milionářským smartphonem

Anglická společnost Vertu chystá na čtvrtek 25. září představení nového modelu Vertu Aster. Díky americkému Federálnímu úřadu pro komunikace (FCC) ale známe většinu parametrů nového modelu včetně jeho podoby už předem. Vertu Aster má být zatím nejdostupnějším luxusním androidovým smartphonem anglické značky.

Klepněte pro větší obrázek
Vertu Aster bude patřit k designově střídmějším modelům Vertu

Smartphone nabídne opět precizní ruční zpracování z ušlechtilých materiálů, jeho design ovšem nebude tak okázalý jako u modelu Signiture Touch. Střídmější pojetí už například nedává prostor pro typické prvky ve tvaru písmene V, které najdeme už jen jako mřížku telefonního sluchátka. Linie jsou spíše pravidelné, obdélníkové, ale stále čisté a elegantní. Podle údajů FCC se ušetřilo na některých materiálech, novinka například nejspíš nebude obsahovat safírové krycí sklíčko displeje.

Se starším modelem Signature Touch bude mít novinka prakticky stejnou hardwarovou výbavu. Dočkáme se 4,7" FullHD displeje, čtyřjádra Qualcomm Snapdragon 800, 64 GB vnitřní paměti a podpory většiny komunikačních technologií současnosti (2G, 3G, LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS/Glonass, NFC). Baterie má kapacitu 2 275 mAh. Vertu Aster by mělo být cenově výrazně dostupnější než čtvrtmilionový Signature Touch. Cenovku odhadujeme těsně pod 100 tisíc korun.

Diskuze (9) Další článek: Prestigio představuje chytré LED žárovky

Témata článku: , , , Signature Touch, Tvar písmene, Anglická společnost, Ruční zpracování, Mil, Smartphone, Vertu Aster, A/B, SMA