Vodafone zrušil Passport data, výhodná data na letní dovolenku

Vodafone zrušil pro zatím bez náhrady službu Passport data, která umožňovala za denní či měsíční paušál využívat domácí datový tarif v zahraničí. Stalo se tak v tichosti, na webu operátora v archivu ceníků se jen objevil dokument, který informuje o tom, že od 17. července už službu nelze aktivovat. Na sociálních sítích o sobě hned dali vědět nespokojení zákazníci, kteří obrazně řečeno balí kufry na dovolenou a na výhodná data spoléhali.

Klepněte pro větší obrázek
Na rušení služby zvýhodňující data v roamingu si Vodafone nemohl vybrat horší dobu (obr.: vodafone.cz)

Služba Passport data byla zpoplatněna částkou 50 Kč na den nebo 353 Kč na měsíc, fungovala v jedenačtyřiceti zemích. Na Twitteru Vodafone slibuje, že brzy přijde s adekvátní náhradou, otázka ale je, proč takový krok operátor učinil v době dovolených. Pro mnohé zákazníky to tak může být v krátké době už druhá nepříjemná zpráva, co se mobilních dat týče.

Vodafone totiž plánuje změny v uplatňování FUP, kdy po jeho překročení zákazníka nezpomalí, nýbrž naúčtuje dalších 49 Kč za 50 nebo 250 MB. Co se týče dat v roamingu, v nabídce zůstává balíček Vodafone Roaming na den, se kterým můžete využívat domácí tarif v zahraničí s tím omezením, že prodatovat můžete nejvýše 100 MB. Přes léto zlevnil operátor balíček z 99 na 69 Kč za den.

Diskuze (65) Další článek: MediaTek jde do první ligy. Nové 64bitové osmijádro zvládne 2K i LTE

Témata článku: , , , , Pas, Data, Voda, Nepříjemná zpráva, Let, Pás,