Windows 8 budeme v budoucnu možná ovládat pouze očima [video]

Společnost Tobii, která se zabývá vývojem v oblasti technologií s rozpoznáváním očí a jejich přesným zaměřením na objekt, ukázala možnosti, které by jejich technologie mohla v budoucnu umožnit například s operačním systémem Windows 8.

Technologie Gaze se pochopitelně točí kolem přesnosti snímání, se kterou souvisí vzdálenost očí a další aspekty, které mohou ovlivnit kvalitu snímaných dat. Současné přístroje jsou velmi drahé a velké, takže nelze jistě čekat, že se ještě tento rok dočkáme webkamer či verze Kinectu, které budou tak precizní a přesné snímání očí umožňovat. Tobii chce ale tento způsob ovládání dostat i do běžných notebooků a počítačů, což by v některých případech a způsobu ovládání mohlo mít své využití. S trendem moderního uživatelského rozhraní, které má velká tlačítka a prvky pro snadné ovládání pomocí prstu, se totiž otevírá i snadnější možnost zaměření očima bez nutnosti přesnosti na jednotlivé pixely.

Otázka do diskuze: podaří se touto technologií zbavit myši? Dokážete si představit celý den pouze „koukat“, bez nutnosti sáhnout na myš?

Diskuze (20) Další článek: Týden mobilně 112: blízká setkání s Primem

Témata článku: , Moderní uživatel, Win, Wind, Windows!,