Xiaomi jde proti Huawei. Číňané představí svoje novinky ve stejný den

Xiaomi a Huawei jsou přímými konkurenty na globálním trhu smartphonů a ještě víc je jejich rivalita cítit v domovské Číně. Firmy se ve své domovině dlouhodobě přetahují o pozici jedničky a Xiaomi momentálně tahá za kratší konec provazu. Firmy nyní ve stejný den představí novinky, které budou v mnoha ohledech zajímavé.

Klepněte pro větší obrázek

Huawei už dříve oznámilo na 10. května premiéru svého Honoru V8, který má po vzoru Huawei P9 přijít s duálním fotoaparátem (byť bez marketingového označení Leica). Xiaomi reaguje prostřednictvím sociální sítě Weibo pozvánkou na představení smartphonu Mi Max.

Přesněji řečeno půjde o phablet se 6,4palcovým FullHD displejem a čtečkou otisků umístěnou v tlačítku Home. Designově má zařízení vycházet z již představeného vlajkového modelu Mi5 – dostane skleněná, na bocích zahnutá záda. O výkon se postará šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 650 s grafikou Adreno 510 a 2 GB RAM. Vnitřní úložiště 16 GB půjde rozšířit microSD kartou. Fotoaparáty dostanou rozlišení 16 (zadní) a 5 Mpx (přední).

Diskuze (7) Další článek: Nečekané? Samsung Galaxy Note 6 možná bude mít zahnutý displej

Témata článku: Huawei, Xiaomi, , , , Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, Xiaomi Mi Max, Xiaomi Mi5, Xiaomi Mi5 64GB, Den, #Huawei, Přímý konkurent, #Xiaomi, Číňan, Rivalita, Cin, Čina, Novinky, Šestijádrový procesor, Pro +, Xiaomi a Huawei, Pře, Nov,