Xiaomi Mi4 bude odhaleno zítra, na kov a QHD displej se radši netěšte

Očekávaný vlajkový model čínské společnosti Xiaomi by měl být odhalen na zítřejší tiskové konferenci v Pekingu. V kontextu současného úspěchu a tržního růstu značky mnozí fanoušci očekávají zcela nekompromisní výbavu, která trumfne všechny konkurenční smartphony. Ti by ale mohli být zklamaní. Xiaomi Mi4 má být střízlivě, přesto dobře vybavený smartphone, který chce zaujmout hlavně kvalitním zpracováním a bezchybnou funkčností. Na výstřelky, jako je QuadHD displej, tedy můžeme nejspíš zapomenout.

Klepněte pro větší obrázek
Zatímco předchůdce Mi3 v portfoliu Xiaomi vyčníval svou hranatostí, novinka by měla být více zaoblená

Vše o specifikacích nového top modelu Xiaomi je až do premiéry na zítřejší tiskové konferenci ve stádiu spekulací. Nicméně na sociální síti Weibo se objevily snímky, které podobu Mi4 ještě více poodhalují. Novinka bude mít senzorová tlačítka pod displejem a záda nejspíš nebudou kovová, jak by si mnozí přáli. Mělo by jít o plast připomínající kovový povrch, tedy provedení podobné jako u LG G3.

Klepněte pro větší obrázek
Premiéra Xiaomi Mi4 je naplánovaná na 22. července

Výbavou by Xiaomi Mi4 mělo následovat letošní jarní špičkové smartphony, např. Sony Xperia Z2 nebo Samsung Galaxy S5. Xiaomi dostane pravděpodobně FullHD displej s úhlopříčkou lehce nad pět palců, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, 3 GB RAM, 16/64 GB vnitřní paměti, 13Mpx fotoaparát a baterii s kapacitou 3 000 mAh. Telefon poběží na Androidu 4.4 opatřeném nejnovější nadstavbou MIUI a bude podporovat LTE sítě.

Diskuze (18) Další článek: DARPA dá sniperům chytrý projektil, který umí zatáčet

Témata článku: Xiaomi, , , , , LG G3, LG G3 32GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, Xiaomi Mi3, Xiaomi Mi3 64GB, Xiaomi Mi4, Xiaomi Mi4 64GB, ? Displej, Kovový povrch, #Xiaomi, Qhd displej, Net, QHD, QHD +, Displej,