Xiaomi se inspiruje Samsungem. Bude prodávat dvě verze Mi 6

  • Mi 6 bude mít i verzi Pro se zahnutým displejem
  • Výpočetní výkon zajistí Qualcomm Snapdragon 835
  • K dostání bude i verze se 256GB úložištěm

Letošní ročník veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas (CES) byl premiérou pro společnost Xiaomi. Ta zde vystavovala vůbec poprvé a ukázala zde bílou variantu bezrámečkového modelu Xiaomi Mi Mix. V nejbližší době by pak mělo následovat i představení hlavního taháku pro tento rok, modelu Xiaomi Mi 6.

Klepněte pro větší obrázek
Takhle má vypadá nové Xiaomi Mi 6. Zdroj: MyDrivers.com

Již nyní se přitom začaly objevovat jeho první snímky a hardwarové specifikace. Na rozdíl od zmíněného modelu Mi Mix to sice vypadá, že Xiaomi Mi 6 nepřinese žádnou podobnou převratnou novinku, jisté však je, že bude vybaven tím nejlepším, co bude momentálně k dostání. Tím mám na mysli zejména procesor Qualcomm Snapdragon 835. Spekuluje se rovněž o tom, že Xiaomi představí po vzoru Samsungu dvě verze tohoto modelu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Společnost Xiaomi nevyrábí pouze telefony. Již celkem 77 společností, se kterými Xiaomi spolupracuje, jejím jménem vyrábí televize, drony, osobní váhy a mnoho dalších výrobků. 

První z nich by měla mít rovný displej a osazena by měla být 4GB RAM a 128GB vnitřní pamětí. Druhá varianta s dovětkem Pro prý nabídne zahnutý displej, 6 GB RAM a 256GB úložiště. Obě verze by pak měly mít na čelní straně čtečku otisků prstů a pracovat s baterií o kapacitě 4 000 mAh. Pro dobíjení akumulátoru bude využívána technologie Quick Charge 4.0.

Akce k představení nového Xiaomi Mi 6 (Pro) se má konat na počátku února letošního roku, přičemž dle webové stránky MyDrivers.com, by se měl model Mi 6 začít prodávat za agresivních 1 999 čínských juanů (zhruba 7 500 Kč bez daně) a verze Mi 6 Pro za 2 499 čínských juanů (zhruba 9 300 Kč bez daně).

Zdroje: MyDrivers.com, AndroidAuthority.com

Diskuze (7) Další článek: Českým e-shopům rostou nákupy z mobilů. Přestávají se bát i senioři

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Druhá varianta, Pro +, Letošní ročník, Čínský juan, #Xiaomi, Sam, Verze toho, Bezrámečkového model, Samsun, INS, Ročník veletrhu, Rovný displej, Juan, Verze, Hlavní tahák, Bezrámečkové model,