Z Muzea na Roztyly. Metro dostane signál i v tunelech

Pokrývání tunelů pražského Metra mobilním signálem je běh na dlouhou trať, ale do roka bychom se měli dočkat i na jednom z nejfrekventovanějších úseků.

Před časem ohlásili operátoři, že spojí síly a začnou pokrývat pražské metro. Ze začátku to vypadalo nadějně, ale jak vidno, bude to běh na dlouhou trať. V tuto chvíli je signálem 2G, 3G a LTE pokryta jen malá část tunelů – část linky A od Dejvické do Motola. Společnosti T-Mobile, Vodafone a CETIN (buduje pro O2) už s hlavním městem a dopravním podnikem jednají o pokrývání dalších úseků. Pokud vše půjde hladce, měly by do konce letošního roku začít práce na pokrývání mnohem frekventovanější trase C.

Klepněte pro větší obrázek
Muzeum - I.P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání - Pankrác - Buďejovická - Kačerov - Roztyly. Pokryto by mohlo být už za rok (obr.: dpp.cz)

Jinak řečeno, pokud se operátoři dohodnou s DPP v řádu následujících týdnů, začne se pokrývat v tunelech mezi stanicemi Muzeum a Roztyly (mimochodem sídlo T-Mobilu). Instalace bude probíhat při plném provozu, což činí projekt náročným. Drtivá část instalovaných zařízení bude společných pro všechny tři operátory, pouze aktivní část sítě (základnová stanice) si budou operátoři zajišťovat individuálně.

Chybí vám signál mezi stanicemi metra?

Diskuze (20) Další článek: Oppo Find 9 prý dokáže kompletně nabít baterii za 15 minut

Témata článku: , , , , , , , Tunel, Část sítě, Stanice metra, Metr, Signál, Část tunelů, Muzeum, Pražské metro, Povstání, Motol, Roztyly, DOS, Vyšehrad, Malá část, Trať, Pražské povstání, Kačerov, Muzeu