ZTE představuje další mobil Intel Inside. ZTE Geek

Spolupráce mezi čínskou společností ZTE a americkým výrobcem polovodičů Intelem se zřejmě osvědčila. Po modelu ZTE Grand X In, který je v prodeji i u nás (recenze zde), představil tento tandem na konferenci Intel Developer Forum v Pekingu novinku ZTE Geek.

Smartphone ZTE Geek obsahuje nový 2GHz procesor Intel Atom Z2580 platformy Clover Trail+ vyrobený 32nm technologií. Procesor obsahuje i výkonný grafický akcelerátor, který podporuje hraní graficky náročných 3D her a přehrávání Full HD videa. Proti minulé generaci mobilních procesorů Intel má dojít k navýšení výkonu po všech stránkách a také nižší spotřebě energie.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Geek

ZTE osadilo do modelu ZTE Geek dotykový HD displej s rozlišením 720 × 1 280 bodů a pětipalcovou úhlopříčkou. Telefon pracuje s operačním systémem Android Jelly Bean, pro chod aplikací poslouží 1 GB paměti RAM. Vnitřní uživatelské úložiště má kapacitu 8 GB.

Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 8 Mpx, sekundární kamera na přední straně má rozlišení 1 Mpx. Energii telefonu dodá akumulátor s kapacitou 2 300 mAh. O ceně ani dostupnosti ZTE Geek na evropském trhu zatím nemáme informace, na základě úspěchu modelu Grand X In se ale dá očekávat, že se s novinkou časem setkáme.

Diskuze (6) Další článek: U:fon nabízí router, který umožní bezdrátové sdílení CDMA internetu

Témata článku: ZTE, , , , ZTE Grand X, ZTE Grand X IN, INS, Mobil, Dotykový HD display, Inside, Clover, MOBI, Úspěch modelu, Pře,