Bude tohle „levný“ iPhone 6c? Podoba se starým 5c se nezapře

Apple by měl podle spekulací na podzim letošního roku představit rovnou tři iPhony. Nejnižší model, o kterém se zatím hovoří jako o iPhonu 6c, by se měl vrátit ke čtyřpalcové úhlopříčce a pravděpodobně přinese o roční odmlce opět plastové tělo. Podoba připravované novinky by měla vycházet z půldruhého roku starého modelu 5c. Napovídají tomu snímky údajného zadního krytu, se kterými přišel portál Future Supplier.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Drobné odlišnosti, kterých si všimne jen bystré oko. Jiné mřížky reproduktorů a výřez připravený pro duální LED blesk (foto: Future Supplier)

Na snímcích jsou vyznačeny odlišnosti mezi oběma generacemi plastových iPhonů. Rozdílů není mnoho, jde spíše o detaily v provedení LED blesku nebo mřížky reproduktorů. Podle spekulací by měl iPhone 6c dostat procesor Apple A8, který využívají současné modely iPhone 6 a 6 Plus. Chybět nemá NFC a čtečka otisků. Vzhledem k vybavenosti se dá očekávat, že 6c bude sice nejlevnější iPhone v portfoliu Applu, ale jeho cena nejspíš stejně jako na začátku prodeje iPhonu 5c nízká nebude.

Diskuze (19) Další článek: Samsung porovnává Galaxy S5 a Galaxy S6 [infografika]

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Apple iPhone 7, Vybavenost, Futures, Levný iPhone, Starý, Podoba,