10 tipů na nejlepší tablet pod stromeček [Vánoce 2015]

Vybrat na Vánoce správný tablet je skoro stejné umění, jako zvolit ideální mobil. Tabletů existuje nepřeberné množství, zde jsou ty nejpovedenější.

Kategorie multimediálních zařízení pro konzumaci obsahu, zkráceně tabletů, se v posledních letech výrazně rozrostla a produkty se diferencovaly do širokého cenového spektra, podobně jako smartphony. Použitelný tablet seženete zhruba od půldruhého tisíce korun, je ale třeba počítat s některými kompromisy.

K čemu je dobrý tablet?

  • k prohlížení internetu
  • ke čtení elektronických magazínů
  • k vyřizování e-mailů
  • k hraní her
  • ke sledování filmů
  • k prohlížení fotografií
  • k zabavení dětí
  • s připojenou myší nebo klávesnicí může zastoupit notebook

Shora jsou cenovky téměř neohraničené a závisí zejména na tom, zda se rozhodnete pro tablet s 3G/LTE modulem (lze do něj vložit SIM kartu) a jak velkou vnitřní paměť požadujete.

V článku uvádíme vždy tu nejlevnější dostupnou variantu daného tabletu, za vyšší paměť i konektivitu se připlácí i několik tisíc.

Na MobilManii vám před Vánoci pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby poradí s ostatní elektronikou. Články vycházejí každý den.

Produkty jsou řazeny podle průměrné ceny od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na tablety uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu T.S.BOHEMIA. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

V poslední kapitole článku najdete anketu. Můžete nám v ní říct, který z doporučovaných tabletů byste si vybrali.


Nejlevnější volba: GoClever Quantum2 700

Aktuální cena: 1 499 Kč

Také mezi tablety se dají najít ultralevná zařízení, jejichž nízká cenovka může budit až podezření. Je ale potřeba mít na paměti, že nejnižší třída je vždy plná kompromisů. To platí také pro GoClever Quantum2 700. Tento sedmipalcový tablet můžete pořídit dětem ke sledování YouTube, prarodičům pro volání přes Skype nebo sobě jako záložní tablet, u kterého vás nebude mrzet, když se mu na cestách něco přihodí. Vystačit si musíte pouze s TN displejem o rozlišení 1 024 × 600 bodů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
U levných tabletů  pod dva tisíce je potřeba počítat s některými kompromisy

GoClever zvládne pouze méně náročné hry, o výkon se totiž stará čtyřjádro Allwinner A33 s grafikou Mali-400 MP2. Šetřilo se také na operační paměti, které je pouze 512 MB, vnitřní úložiště je 8GB. Tabletům nejnižší třídy obvykle chybí GPS modul a Bluetooth, což je i případ tohoto modelu. Baterie s kapacitou 2 700 mAh postačí na čtyřhodinovou práci. Tablet pracuje s Androidem 4.4 KitKat a je určen pro ty, co opravdu chtějí to nejlevnější na trhu.

Témata článku: , , , , , , Acer Predator 8, Alcatel Pixi 3 (10), Alcatel Pixi 3 (8), Apple iPad, Apple iPad (3. generace), Apple iPad (3. generace) 16GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (3. generace) 64GB 3G, Apple iPad (3. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace), Apple iPad (4. generace) 128GB 3G, Apple iPad (4. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 16GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 64GB 3G, Apple iPad (4. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad 16GB 3G,