Alcatel Vision: VR brýle, které nepotřebují telefon. Mají Android a vlastní displeje [IFA]

  • Alcatel Vision jsou první snadno dostupné all-in-one VR brýle
  • Na baterii vydrží až tři hodiny
  • Už v říjnu se mají prodávat a nevynechají ani ČR

Alcatel na veletrhu IFA představil dvojici zařízení pro virtuální realitu. Prvním jsou VR brýle Vision, druhým kapesní panoramatická kamerka 360 Camera.

Alcatel Vision se od ostatních brýlí pro virtuální realitu liší především tím, že se do nich nevkládá smartphone, ani se nepřipojují k počítači, čímž odpadají otravné kabely okolo. Samy totiž obsahují dvojici 3,8" AMOLED displejů s rozlišením 1 920 × 1 200 px a pohání je vestavěný osmijádrový procesor. Alcatel slibuje slušný zorný úhel 120° a latence by neměla přesáhnout 17 miliseknud. 

Klepněte pro větší obrázek
Konec otravným kabelů, konec vkládání smartphonu, Alcatel Vision běží plně samostatně, na baterku vydrží až 3 hodiny.

Brýle nabídnou 3 GB operační paměti a pro data poslouží 32 GB vnitřní úložiště. Nechybí ani základní konektivita jako je Wi-Fi, Bluetooth nebo LTE.  Nechybí ani důležité senzory: akcelerometr, proximity senzor, e-kompas nebo gyroskop. V brýlích navíc běží operační systém Android 6.0 Marshmallow. Posledním důležitým bodem je kapacita baterie 3 000 mAh, která podle Alcatelu vystačí až na tři hodiny provozu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Alcatel Vision naživo z Berlína

Brýle přijdou na trh koncem října a měly by se prodávat i u nás. Cenu zatím neznáme.

Diskuze (5) Další článek: Aktualizace Pokémon Go: oblíbený pokémon vás bude moci doprovázet

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , VIS, Kter, ? Displej, Displej, Zorný úhel, Vision +, #Android, Telefon, Panoramatická kamera,