Apríl u Samsungu: z Galaxy S6 Edge je keramický nůž

Samsung připravil své první zařízení pro šéfkuchaře. Jde o chytrý nůž se spoustou nečekaných funkcí...

Také Samsung přispěchal 1. dubna s aprílovou zprávičkou. Ohlásil vydání nového zařízení Galaxy Blade Edge, které vychází ze zakřiveného smartphonu Galaxy S6 Edge a mění jej v kuchyňský nůž. Zahnutý displej na levé straně nahrazuje ostrá keramická čepel broušená diamantem. Do pravého spodního rohu je potom umístěná ergonomicky tvarovaná odnímatelná rukojeť a celé zařízení tak kromě tradičních smartphonových funkcí může posloužit jako řezný nástroj šéfkuchaře.

Klepněte pro větší obrázek

Galaxy Blade Edge se může pochlubit také několika unikátními funkcemi. Díky vestavěným senzorům je schopen analyzovat držení, sílu stisku a rychlost vašeho krájení a na základě těchto údajů vyváží celý nůž pro lepší a rychlejší krájení. Nůž obsahuje vestavěnou funkci pro krájení ovoce a zeleniny na kostičky. Zabezpečení Knox ochrání kuchaře před pořezáním a senzor lidské krve zabrání zneužití zařízení k násilným účelům.

Klepněte pro větší obrázek

Na rozdíl od svého předobrazu je Galaxy Blade Edge vodotěsný, takže je možné jeho běžné čištění (dokonce i v myčce), navíc poskytuje ochranu proti plamenům, což se může hodit například při flambování. Vestavěný stylus slouží zároveň jako bezdrátový teploměr vhodný pro pečení a zjišťování teploty masa. Zajímavostí je ještě vestavěná paměť. Samsung zvolil v duchu současného trendu zakřivování zahnutý čip U4CF (Ultra 4D Curved Flash). Zakřivení modulu způsobují 10nm červí díry, které odesílají data do cloudu.

Klepněte pro větší obrázek

Nový smartphononůž je k dispozici v několika provedeních s rukojetí z různých materiálů (nerezová ocel, olivové dřevo, keramika, mamutí kel). Samsung samozřejmě připravil i řadu doprovodného příslušenství, např. nejrůznější ochranné obaly a kryty na ostří nebo dobíjecí dřevěný stojan. Pro lepší využití zařízení doporučuje výrobce bezplatnou aplikaci Samsung Kitchen App. Cena a dostupnost novinky nebyla oznámena.


Aprílový rozcestník

Diskuze (10) Další článek: I Mapy.cz ctí prvoaprílovou tradici. Co v Seznamu vymysleli?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Plyšák, Samsung Galaxy s, GAL, Nůž, APR, Vestavěný senzor, Sam, Pečení, Vestavěná paměť