BauBax: Telefon nabijete pouhým vložením do kapsy

BauBax má elegantní řešení, jak nabíjet pouhým vložením telefonu do kapsy. Vše staví na technologii bezdrátového nabíjení (dnes už docela běžného) standardu Qi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nabíjecí podložka je tenká, že ji v kapse ani neucítíte ovšem u 4000 mAh powerbanky už mám opačná názor. 

Základem je ovšem to správný oděv. Firma vyvinula vlastní oblečení, kde jsou jednotlivé kapsy propojeny nenápadnými kabely. Poté stačí do jedné kapsy vložit BauBax powerbanku a do zbylých umístit tenké (1,95 mm) nabíjecí podložky. Jakmile pak do kapsy umístíte telefon, ihned se začne nabíjet. Baubax má v nabídce aktuálně kalhoty/šortky za 99 dolarů nebo bundu/vestu za 159 dolarů.


Ukázka nabízeného oblečení

Kromě toho však budou v prodeji i stejně fungující peněženky (29 dolarů), dámské kabelky (69 dolarů), ale také půjde pořídit nabíjecí podložky na stůl (od 29 dolarů). Specialitou jsou pak bezdrátová nabíjecí sluchátka, která nabijete vložením do nabíjecího prostoru v límci bundy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kromě oblečení lze koupit i nabíjecí podložky, peněženky, kabelky i sluchátka.

Jde sice o zajímavý nápad, přesto myslím, že nerazí na klasický problém podobných projektů – oblečení vybíráme především podle toho, jaké je to oblečení, nikoliv podle toho, zda umí dobít mobil... 

Projekt aktuálně zkouší štěstí na Kickstareteru, kde si stanovil cíl 100 000 dolarů, v době psaní článku už má splněno více než polovinu, přestože zbývá ještě více než 40 dní do konce. Pokud projekt uspěje, první uživatelé se dočkají v lednu 2017.

Diskuze (4) Další článek: Oficiálně: Samsung Galaxy Note 7 bude představen 2. srpna v New Yorku

Témata článku: , , , , , Vložení, Elegantní řešení, Zajímavý nápad, Podobný projekt, Nabíjecí podložka, Kalhoty, První uživatel, Telefon,