E-tržby podle T-Mobilu: eintopf s donáškou a instalací

T-Mobile podnikatelům představil své řešení pro Elektronickou evidenci tržeb (EET), ale to nejpodstatnější, tedy ceny, zůstaly schované pod pokličkou.

T-Mobile podnikatelům představil své řešení pro Elektronickou evidenci tržeb (E-tržby), ale ceny neuvedl. Je to zkrátka takový německý eintopf, jelikož T-Mobile nabídne celkem pět zařízení, které bude možné kombinovat dle potřeb zákazníka. Při této příležitosti chystá operátor pro podnikatele sérii celorepublikových workshopů, kde všechny varianty předvede v praxi.

T-Mobile: „All-in-one“ od 425 Kč měsíčně

Ceny hardwaru ani samotné služby nejsou v tuto chvíli známy, vše co víme je, že cena zařízení půjde rozložit i do splátek a poplatek za pořízení a provoz se bude pohybovat od 425 Kč měsíčně. Jako kompenzaci nákladů si každý živnostník, který podniká jako fyzická osoba a kterého se novinka dotkne, bude moci v přiznání uplatnit slevu na dani ve výši 5 000 Kč.

V tomto ohledu se zatím nejeví nabídka T-Mobilu příliš atraktivní, jelikož například konkurenční O2 nabízí nulový měsíční poplatek, pokud skrz kartový platební terminál podnikatel „protočí“ alespoň sto tisíc měsíčně, což z pohledu obratu bez problémů splní i menší hospoda, pokud tedy najde dost zákazníků, kteří zaplatí za pivo kartou. Vodafone začíná na ceně 300 Kč měsíčně za licenci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
S pokladnou od T-Mobilu vám žádná tržba neuteče (obr.: t-mobile.cz)

V případě problémů garantuje T-Mobile v servisních balíčcích opravu zařízení nejpozději do následujícího kalendářního dne. Operátor také počítá s tím, že zákazníci začnou za službu platit až od prosince 2016, kdy má povinnost evidovat tržby začít platit pro první skupinku podnikatelů (stravovací a ubytovací služby).

E-tržby u konkurence:

Operátor dále chystá instalační servis, kdy si můžete připlatit za specialistu, který na místě vše zapojí a nastaví komunikaci se serverem Finanční správy. Technologickým dodavatelem je největší tuzemský výrobce pokladních systémů, společnost Wincor-Nixdorf. Více informací a novinky k E-tržbám se dozvíte na webu Finanční správy a adrese t-mobile.cz/etrzby.

Diskuze (14) Další článek: Nejnovější generace robota od Googlu dá věci do myčky

Témata článku: , , , MOBI, Mobil, Platební terminál, Fyzická osoba, INS, T - Mobil, Měsíční poplatek, Přiznání, Tržby, Pokladní systém, T Mobil, Wincor Nixdorf, Cena zařízení