Flat od Vodafonu o 28 % levněji? Není všechno zlato, co je ve slevě

Na webu Vodafonu se aktuálně dočtete o speciální nabídce. Nadpis hlásá „Sleva 28 % na tarif Neomezeně do všech sítí“. Dále se dočtete, že tarif obsahuje neomezené volání a SMS do všech sítí v rámci ČR, a to za lákavých 497,52 Kč. Tarif není nikde propagován a mezi našimi čtenáři za sebou táhne pověst tajné nabídky. Také výčet podmínek pro získání tarifu navozuje dojem, že získáte něco opravdu výjimečného:

  • Musí jít o nákup nové SIM (přenos stávajícího čísla tedy nepřichází v úvahu)
  • Sleva je nabízena pouze při nákupu přes partnerská callcentra (seznam) a prodejní linku 800 777 777
  • Podpis smlouvy na 2 roky
  • Minimální měsíční plnění 490 Kč

V čem je háček? Až na výslovný dotaz jsme se dozvěděli, že tarif neobsahuje mobilní internet. Můžete namítnout, že operátor na webu netvrdí opak, takže v čem je vlastně problém?

Klepněte pro větší obrázek 
Vlastně to mohla být dobrá nabídka pro hodně volající uživatele, kteří nemají zájem o mobilní internet. Ale proč ty ciráty s novou SIM? Proč jej Vodafone prezentuje jako slevu?

V dojmu z celé té akce. Vodafone se snaží navodit dojem, že jde o něco výjimečného, ale ve skutečnosti to tak není. Nižší cena není způsobena slevou, ale odstraněním mobilního internetu. Ještě s jedním vysvětlením jsme se setkali – sleva je za dvouletý úpis, varianta tarifu bez smlouvy stojí 691 Kč (což odpovídá slevě 28 %). Ale opět – proč ty dodatečné podmínky?

Myslím, že takové nabídky na český trh nepatří a už vůbec nesedí k dlouho budované pověsti Vodafonu, jako férového operátora. Doufejme, že je tato akce jednorázovým jevem.

Diskuze (51) Další článek: Opel chce příští rok v Evropě nabízet auta s LTE

Témata článku: , , , Podpis smlouvy, F +, Dvouletý úpis, Dobrá nabídka, Volající uživatel, Voda, Nen,