Fujitsu má inteligentní náramky pro psy, sledujte data o aktivitě v cloudu

Společnost Nike nedávno představila inteligentní náramek na ruku – Fuelband, který je určen pro sledování vaší fyzické aktivity a následného vyhodnocování. To může vést k jednoduché kontrole a zlepšování vašeho zdravotního stavu.

V podobném duchu se do tohoto segmentu vrhla i společnost Fujitsu, která se však zaměřila na psy. Nové zařízení je spojené se službou v cloudu a je určeno právě pro statistiky a tedy i hlídání fyzické aktivity vašeho psa.Zařízení je lehké a má dlouhou výdrž na baterii, data se v této verzi bezdrátově přenáší pomocí aplikace v chytrém mobilním telefonu nebo přes počítač s potřebnou čtečkou (technologie FeliCa) na cloud, kde jsou vyhodnocována.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nový systém včetně zařízení od Fujitsu je určen pro sledování aktivity vašeho psa

Díky tomu můžete snadno vidět, zda váš pes má skutečně potřebnou fyzickou aktivitu, jako by měl mít, což samozřejmě platí i pro „lidskou“ verzi od Nike. Pokud bude takový produkt úspěšný, lze jistě v budoucnu očekávat verze s automatickým nahráváním, takže půjde i vzdáleně kontrolovat pohyb vašeho psa s aktuálními a živými informacemi.

Diskuze (6) Další článek: HTC One V: návrat legendy [recenze]

Témata článku: Fujitsu, , , , , Pro +, Data, Akt, Clo, F +